Select a region
Map of the UK

al opgenomen

Opgemaakte bedden bij aankomst, Verwarming inbegrepen, Welkomstpakket, badhanddoeken inbegrepen, wasserette, All inclusive, Vaatwasser (exclusief glamping eigenschappen), Meet & Greet


Scotland

SCHOTLAND

De zes steden van Schotland liggen verspreid over een spectaculair divers landschap, en bevatten twee van de mooiste stedelijke centra van Europa, Glasgow en Edinburgh, elk met hun eigen kenmerkende aantrekkingskracht. De complexe geschiedenis en elegante toon van Edinburgh wordt benadrukt door haar historische kasteel en de 5 Michelin-sterren restaurants die de stad bevat. Glasgow, 80 km richting het westen, is de grootste stad van Schotland met een bijzonder bruisende kunstscene. Beiden hebben een grote aantrekkingskracht op winkelaars en liefhebbers van musea en galeries, waarbij men ook nog eens makkelijk toegang tot het prachtige platteland heeft. Loch Lomond en het Trossachs nationale park liggen dichtbij Glasgow, terwijl een uur ten noorden van Edinburgh de hooglanden van Perthshire oprijzen.

Deze dramatische toppen worden steeds schilderachtiger, wanneer men richting het noordelijke Inverness, de hoofdstad van de Hooglanden, gaat. Daar zijn schitterende mogelijkheden om te wandelen in de heuvels, rond iconische meren zoals die van Loch Ness. Richting het westen biedt Oban een doorgang richting andere wereldvriendelijke eilanden, waaronder Mull en de Binnen-Hebriden. Vlakbij staat Fort William, dichtbij de rotsen van Glen Coe en Ben Nevis, bekend als de Adventure hoofdstad van Europa.

Stiller genot vindt u aan de oostkust, waar het whisky-gebied van Speyside, vlakbij Aberdeen, de helft van Schotlands distilleerderijen bevat. Het is eveneens de moeite waard om de ver weg gelegen noordelijke eilanden van Orkney en de Shetlanden te verkennen, waar Schotse en Nordische achtergronden intrigerend mixen. Het grote aantal wandelpaden van Schotland omvatten het zeer populaire West Highland Way, die van de omgeving van Glasgow naar de voet van Ben Nevis loopt en het Fife Coastal Path, welke boven Edingburgh begint, langs mooie zeelandschappen en culinaire gebieden richting St. Andrews, de thuisbasis van het golf.

  • Klik hier om deze te filteren  Dingen om te doen
May
Schotse Highland Games
Schotse Highland Games

Een manier van het vieren Schotse en Keltische cultuur en erfgoed, met name die van de Schotse Hooglanden door de recreatie van de oude Highland Games. (Foto - Scottish Highland Games Association)

View details

August
The Edinburgh Military Tattoo
The Edinburgh Military Tattoo

Afgezet tegen de prachtige achtergrond van Edinburgh Castle, een zinderend presentatie omvatten pipers, drummers, zangers en dansers. (Foto - edintattoo.co.uk/)

View details

Wereld Pipe Championship
Wereld Pipe Championship

's Werelds grootste Pipe Band Championships, The Worlds vindt plaats in Glasgow elk jaar in augustus. (Foto - Wereld Pipe Championship)

View details

January
Up Helly Aa
Up Helly Aa

Een brand festival gehouden in Schotland in het midden van de winter tot het einde van het yule seizoen te markeren. Processies van maximaal duizend guizers vorm in squads en mars door de stad of dorp in een verscheidenheid van thema-kostuums. (Foto - Up Helly Aa)

View details

February
Glasgow Filmfestival
Glasgow Filmfestival

De verjaardag van de Cosmo cinema, waarin de Glasgow Filmtheater in 1974 werd, ziet een viering van een ander thema van de film per jaar. (Foto - VisitEngland / Isle of Wight Festival)

View details

  Sommige content van deze website is vertaald door Google. Wilt u de originele Engelse website bekijken, klik dan hier.