Select a region
Map of the UK

al opgenomen

Opgemaakte bedden bij aankomst, Verwarming inbegrepen, Welkomstpakket, badhanddoeken inbegrepen, wasserette, All inclusive, Vaatwasser (exclusief glamping eigenschappen), Meet & Greet


Northumberland & Durham

NORTHUMBERLAND & DURHAM

De schitterende kustlijn van NORTHUMBERLAND, tussen het ommuurde Berwick upon Tweed en het meer zuidelijk gelegen Amble, is een gebied van Uitmuntende Natuurlijke Schoonheid, en een van de mooiste zeegezichten van Engeland. Haar brede zandstranden en duinen lopen 63 km door, via badplaatsen zoals Seahouses, waar u de veerdienst naar de Farn eilanden kunt nemen, en is rijk aan in het wild levende dieren. Verder naar het noorden ligt het heilige eiland van Lindisfarne, het ontstaanscentrum van het Britse christelijke erfgoed, wat druk bezocht wordt vanwege zijn kasteel en serene klooster ruïnes.

De bruisende metropolitische straten van Newcastle upon Tyne contrasteren met de op de werelderfgoedlijst genoteerde opgraving van Hadrian’s Muur, ondersteund door kleine steden zoals Haltwhistle, in de buurt van de adembenemende archeologische opgraving van Vindolanda. Het Northumberland Nationale Park strekt zich noordwaarts uit door pittoreske riviervalleien, waaronder de Beamish en Rede richting de afgelegen Cheviot heuvels, welke ideaal zijn om te wandelen. Kielder Forest biedt nog meer toegankelijke wildernis, terwijl steden zoals Morpeth geschiedenis en uitstekende winkelmogelijkheden bieden. Alnwick Castle, de thuisbasis van de hertog en hertogin van Northumberland, wordt ook wel het ‘Windsor van het noorden’ genoemd.

Wanneer u richting het zuiden gaat, naar COUNTY DURHAM, wordt u geleid naar één van de mooiste Normandische gebouwen van Europa, de kathedraal van Durham, waar zich de laatste rustplaats van de eerbiedwaardige Bede bevindt; auteur van de eerste Engelse geschiedenis. Het kasteel van de stad, welke uit de 11e eeuw stamt, vormt samen met de kathedraal een werelderfgoed terwijl onder de verdere trekpleisters van de regio, zich onder andere het toonaangevende mijnmuseum van Killhop in de Durham Dales bevatten, de nieuw geregenereerde oude kust tussen Sunderland en Harlepool, wat ooit eens industrieel gebied was, en het immense gebied van Natuurlijke Schoonheid van de North Pennines.

  • Klik hier om deze te filteren  Dingen om te doen
September
Berwick Film & Media Arts Festival
Berwick Film & Media Arts Festival

Het transformeren van de stad Berwick-upon-Tweed tot één groot scherm door middel van filmpremières, site-specific installaties en live evenementen in locaties in Berwick en langs de stadsmuren, het aantrekken van meer dan 8.000 bezoekers en kunstenaars en filmmakers uit alle hoeken van de wereld om Berwick.

View details

Berwick Food and Beer Festival
Berwick Food and Beer Festival

Berwick Food and Beer Festival is een must voor iedereen die geïnteresseerd is in grote proeverij eten en bier. Georganiseerd door Slow Food Berwick, en gehouden in de prachtige omgeving van de steden 18e eeuw kazerne, de entree tot het festival geeft u ook toegang tot de musea vele informatieve exposities. (Foto - VisitEngland)

View details

April
Haltwhistle Spring Walking Festival
Haltwhistle Spring Walking Festival

Wandelingen voor alle normen. Neem een kijkje op theirt website voor meer informatie over de wandelingen om uit te vinden die geschikt zijn voor u. Alle wandelingen moeten vooraf worden geboekt en cijfers zijn beperkt. (Foto - VisitEngland / bezoek Hull en East Yorkshire)

View details

Morpeth Northumbrian Gathering
Morpeth Northumbrian Gathering

Een spannende driedaagse jaarlijkse festival van straat entertainment, indoor evenementen, muziek, dans, ambacht, dialect, erfgoed en traditionele plezier - gehouden in het weekend na Pasen in het middeleeuwse stadje Morpeth, 14 mijl ten noorden van Newcastle upon Tyne. (Foto © VisitEngland / Isle of Wight Festival Isle of Wight Festival)

View details

May
Amble Puffin Festival
Amble Puffin Festival

Amble Puffin Festival viert alles Puffin! Een week van plezier en activiteiten in de vriendelijkste Port vindt plaats in de beste tijd van het jaar om de Coquet papegaaiduikers te zien als ze de zorg voor hun nieuwe jonge. (Foto © VisitEngland / Marketing Gloucester)

View details

Coastal Challenge Walk
Coastal Challenge Walk

Alle uitdaging wandelingen in Northumberland (met uitzondering van Cragside en St. Cuthbert's Way Challenge Walk, die een geleide optie heeft) zijn zelf rondleidingen. U vindt de route op voorhand worden verzonden, maar de uitdaging wandelingen houden we in Northumberland zal manier worden gemarkeerd om te zorgen voor een plezierige dag. (Foto © VisitEngland Bezoek Hull en East Yorkshire)

View details

Het berijden van de Bounds
Het berijden van de Bounds

De jaarlijkse Riding of de Bounds in Berwick. De rit is open voor alle rijders, die vertrouwen hebben in stap, draf en snelle galop in grote groepen en open ruimtes. (Foto - VisitEngland / Isle of Wight Festival Isle of Wight Festival)

View details

  Sommige content van deze website is vertaald door Google. Wilt u de originele Engelse website bekijken, klik dan hier.